«Historien dere har er viktig»

Jon Hausken fra Klinikk Hausken understreket under Ønskebarn sitt seminar på lørdag, at pasientenes erfaringer er viktig for å få en god behandlingsprosess.

 Mange deltok på inspirasjonsseminaret til Ønskebarn den 6 april og fikk med seg gode, tankebekkende innlegg. Jon Hausken la vekt på at det er pasientene som er spesialistene, og at det er viktig å fortelle om sine ulike erfaringer når man møter på utfordringer med å bli gravid og skal i behandling. "Still mange spørsmål under behandlingsforløpet" var et råd fra Jon Hausken.

"Barnet eier historien"

En mamma til tivllinge rpå 3 år fortalte om reisen gjennom et lengre behandlingsforløp i assistert befruktning som endte i embryodonpsjon. Et flertall på stortinget gikk i fjor inn for donasjon av overflødige egg også i Norge, men dette vil ikke bli gjennomført i denne Stortingsperioden.

-" Barnet eier sin egen historie, det er et godt råd fra et adopsjonskurs og vil gjelde også her" sa hun og fortalte om egne erfaringer med prosessen.

Til sist fikk de fremmøtte høre om hvordan Maria Kathinca Nilsen Rydeng opplevde å få høre at hun var blitt til gjennom anonym sæddonasjon: Maria delte sine erfaringer og fortalte om hva foreningen for donorbarn vil jobbe med fremover.

-

 

 

 

 

Drevet med EasyPublish CMS